GELUK OP EEN HALVE VIERKANTE METER!

geveltuintje
Hoe groot is jouw droom? Hoe onbereikbaar voelt jouw wens?

Zijn jouw verlangens ingekapseld in een vol bestaan, verplichtingen, agenda, zorgen voor je dierbaren? Hoeveel heb jij nodig? Waar word jij gelukkig van?
Sinds het afscheid van een zomer lang zorgen en genieten van de Betuwse tuin van mijn ouders, vind je mij al driekwart jaar dagelijks op Funda, op zoek naar een zelfde soort paradijsje. Maar dan in Den Haag, liever nog in Scheveningen, waar de frisse zeewind voelbaar is.
Oh oh, wat ligt deze lat hoog, zonder een winnend lot niet realiseerbaar.
Gelukkig heb ik ervaren hoeveel liefde en toewijding je ook kwijt kan op een halve vierkante meter!
Eerst was er alleen steen, tegels en asfalt en het diep gevoeld verlangen naar handen in de koele aarde, zwarte randjes onder de nagels. Getuige zijn van de expansie van groen, ontwikkeling van de knop die tot uitbarsting komt in een mooie bloem.
Lang leve mijn stoeptegeltuintje!
Zo iets kleins, en al zoveel blije reacties van straatgenoten ontvangen.
Op mijn zolder had ik al ontdekt dat het niet gaat om het aantal cliënten dat ik behandel. Ik noem het, na de vaak gestelde vraag: “hoeveel mensen behandel jij?”, een ‘BEWUST KLEINE PRAKTIJK’. Dat is voor mij een voorwaarde. Zo kan ik volledig aanwezig zijn bij degene die bij mij op de mat of de behandeltafel komt liggen. Voelen wat er nodig is en het lichaam weer terug begeleiden naar het oorspronkelijk welzijn. Opgeloste stagnatie, aan het licht gebrachte pijn, ontspanning….vruchtbare grond voor ontwikkeling en bloei!