CHI NEI TSANGSHIATSUVOETREFLEXADEM VRIJ SESSIES

Gouden lessen in je lijf

Voel jij het nog, de sensatie van wankel evenwicht, die eerste keer dat je los kon fietsen, de beweging van je hele lijf op de schommel, hoger en hoger, hoe je moest friemelen om het natte zand te breken toen ze je tot aan je koppie ingegraven hadden op het strand? Hoe je probeerde, speelde, viel, opstond en weer doorging. Zo beleef ik het liefst wat er nog steeds valt te ontdekken in mijn eigen lijf. En dat is veel.

De Gouden lessen in je lijf zijn gebaseerd op het GevoelsBewust Bewegen, ontwikkeld door Denise Bloemen

Gevoelsbewust Bewegen helpt mij op 2 manieren

 • Door het toe te passen in mijn dagelijks leven. Aanwezig te blijven bij mezelf en te luisteren naar mijn lichaam. Te voelen hoe ik reageer als ik stress heb, de spieren in mijn schouders wat verhard, wat hoger ga ademen, dat mijn hoofd wat mistig wordt. Dat te herkennen, en iedere keer de uitnodiging te aanvaarden om te zakken in het lichaam vanuit bewustzijn van mijn structuur, mijn botten, het krachtcentrum in mijn buik.
 • En het is echt mijn ‘life saver’ in mijn werk als lichaamstherapeut. Om de ander te begeleiden ipv. het voor de ander op te lossen. Door in mezelf te blijven met mijn energie. Mezelf te vullen met mezelf vanuit mijn krachtcentrum. En door te werken vanuit mijn skelet is mijn behandeling krachtiger geworden en ik krijg er energie van ipv. blessures en vermoeide spieren!

Er zijn nog zoveel leuke lessen in je lijf!

6 redenen om mee te doen
 1. JA, ik gun mezelf het allerbeste
 2. ik wil op een manier bewegen die minder belastend is voor mijn spieren en gewrichten
 3. kunnen ontspannen, ook als het spannend is
 4. het lijkt me heerlijk om minder energie te lekken in in contact met de ander
 5. ik wil een stevig fundament in mijn eigen lichaam
 6. ik hou van oefeningen die simpel zijn én doel treffen
Wat doen we bij Gouden lessen in je lijf?

De lessen zijn subtiel dynamisch. Geen uitdagende houdingen of flow. Wel oefeningen in je eentje of met een maatje. Door voelen in je lichaam de beweging van binnenuit laten gebeuren. Voelen waar je onverwacht ruimte krijgt, merken wat er dan gaat stromen. Ik ga je hierin begeleiden maar niet vertellen wat jij moet voelen. Het is jouw ontdekkingstocht.

Thema’s waarmee we aan de slag gaan:

 • optimaal op je voet staan
 • landen en de aarde-energie pakken
 • het balans zoekende skelet voelen
 •  bewegen vanuit je botten en geopende gewrichten
 • verschil ervaren tussen spierkracht en jouw echte kracht
 • je diafragma bevrijden en ruimte geven aan de ademhaling
 • contact maken met het rustgevende deel van je zenuwstelsel
 • nulpunt: ZIJN in het diepste krachtcentrum
Nieuw

Laat je ondersteunen met een één op één behandeling GevoelsBewust Bewegen.

De lessen hebben hun fundament in mijn kennis van het menselijk lichaam als lichaamstherapeut en in de inspiratie en ervaring die ik opdeed tijdens lessen op het gebied van GevoelsBewust Bewegen (Denise Bloemen)Healing Tao (Inge Maassen, Mantak Chia, Dirkje Veltman, Maartje Huiberts), Ademwerk (Annette Weers).

Docent

Ik, Debora, heb ruime ervaring in het geven van lessen op hbo-niveau aan erkende opleidingen csmbk.nl en annetteweers.nl. Het belangrijkst vind ik het doorgeven van ervaring die ik zelf als verrijking van mijn leven herken. Ik sta als docent geregistreerd bij het CRKBO.

13 lessen najaar 2019
 • 2, 9, 16, 23, 30 september
 • 14, 21 oktober
 • 4, 11, 18 november
 • 2, 9, 16 december

Lestijden: 13 maandagen 19:15-20:45 uur, aankomen met een kopje thee 19:00 uur

Tot 12 deelnemers.

Bijdrage

273,- euro voor 13 lessen van 90 minuten.

Locatie

Hagukumi Dojo (CSMBK),
Mient 277, Den Haag;
betaald parkeren voor de deur;
bus 21 stopt voor de deur, tram 3 op 9 minuutjes lopen.

Schrijf je hieronder in via het contactformulier of bel 06-20302866

12 lessen voorjaar 2019

– 4, 11, 25 februari
– 4, 11, 25 maart
– 1, 8, 29 april
– 13, 20, 27 mei

Lestijden: 12 maandagen 19:15-20:45 uur, aankomen met een kopje thee 19:00 uur

Tot 12 deelnemers.

Bijdrage

208,- euro voor 12 lessen van 90 minuten.

Locatie

Hagukumi Dojo (CSMBK),
Mient 277, Den Haag;
betaald parkeren voor de deur;
bus 21 stopt voor de deur, tram 3 op 9 minuutjes lopen.

Schrijf je hieronder in via het contactformulier of bel 06-20302866