GevoelsBewust Bewegen vanuit je botten

Gouden lessen in je lijf

Het programma

Ontdekken in je eigen lijf is het motto van deze Gouden lessen in je lijf.

Niet de juf nadoen, geen houdingen kopiëren, maar leren voelen in je fysieke lijf. Wanneer beweegt mijn bot in vrijheid, waar hou ik nog spanning vast? Dit Gevoelsbewust Bewegen, zoals grondlegster Denise Bloemen het heeft genoemd, is de oorspronkelijke weg naar zorg voor jezelf. Om net zoals een dier dat kan, razendsnel te kunnen schakelen tussen gerichte actie en ontspanning. Heel natuurlijk.

Ik ben een van de weinigen die door Denise Bloemen is opgeleid om het Gevoelsbewust Bewegen door te geven. Lees meer

In de voorgaande Gouden lessen was het steeds weer een feest om met een klein clubje op ontdekkingstocht te gaan: Wat helpt mij om gemakkelijker te bewegen, mezelf tegelijk meer ontspannen en krachtiger te voelen....

5 redenen om mee te doen
 1. Meer energie, kortere hersteltijd bij stress, ziekte en blessure
 2. Een vitaal lijf met ontspannen spieren, gezonde botten, soepele motoriek
 3. Dag en nacht mijn lijf kunnen ontspannen waardoor mijn hoofd tot rust komt
 4. Op een manier bewegen die minder belastend is voor mijn spieren en gewrichten
 5. Minder energie te lekken in in contact met de ander
Wat Gevoelsbewust Bewegen mij brengt
 • Door het toe te passen in mijn dagelijks leven. Aanwezig te blijven bij mezelf en te luisteren naar mijn lichaam. Te voelen hoe ik reageer als ik stress heb, de spieren in mijn schouders wat verhard, wat hoger ga ademen, dat mijn hoofd wat mistig wordt. Omdat ik dat direct herken, kan ik razendsnel zakken in het lichaam. Dankzijn het voelbewustzijn van mijn fysieke structuur, mijn botten, mijn adem, het krachtcentrum in mijn buik.
 • En het is echt mijn 'life saver' in mijn werk als lichaamstherapeut. Om de ander te begeleiden ipv. het voor de ander op te lossen. Door in mezelf te blijven met mijn energie. Mezelf te vullen met mezelf vanuit mijn krachtcentrum. En door te werken vanuit mijn skelet is mijn behandeling krachtiger geworden en ik krijg er energie van ipv. blessures en vermoeide spieren!

Zo benieuwd wat jij komt ontdekken!

Wat doen we in de lessen?

De lessen zijn subtiel dynamisch. Geen uitdagende houdingen of flow. Wel oefeningen in je eentje of met een maatje. Door voelen in je lichaam de beweging van binnenuit laten gebeuren. Voelen waar je onverwacht ruimte krijgt, merken wat er dan gaat stromen. Ik ga je hierin begeleiden maar niet vertellen wat jij moet voelen. Ontdekken zoals je dat als kind deed, die eerste keer dat je los kon fietsen, de sensatie voelen van wankel evenwicht. Het is jouw ontdekkingstocht.

Na 11 woensdagavonden oefenen MET BEWUSTE BOTTEN BEWEGEN heb je ontdekt

 •  wat de snelste manier is om spanning uit je lijf los te laten
 •  dat je een soort fysieke ‘aanknop’ hebt voor je krachtcentrum
 •  hoe je iedere dag uitgeruster en energieker wakker kan worden
 • dat je je diafragma kan bevrijden en meer ademruimte ervaart
 •  hoe je artrose kan voorkomen
 •  welke moeiteloze bewegingen je afhelpen van pijn in je botten

Het mooie van de oefeningen die je leert tijdens Gevoelsbewust Bewegen lessen is dat je ze kan toepassen in je dagelijks leven. Dat zorgt ook voor een sneller resultaat.

Om zich de stof nog meer eigen te maken, volgen cursisten vaak meerdere lesreeksen.

Inhalen van lessen is bij uitzondering mogelijk onder voorbehoud of het kan en past.

Kenmerk van de lessen van debora

De lessen hebben hun fundament in mijn kennis van het menselijk lichaam als lichaamstherapeut en in de inspiratie en ervaring die ik opdeed tijdens lessen op het gebied van GevoelsBewust Bewegen (Denise Bloemen), Healing Tao (Inge Maassen), Mantak Chia, Dirkje Veltman, Maartje Huiberts), Ademwerk (Annette Weers).

Ik heb ruime ervaring in het geven van lessen op hbo-niveau aan erkende opleidingen csmbk.nl en annetteweers.nl. Het belangrijkst vind ik het doorgeven van ervaring die ik zelf als verrijking van mijn leven herken. Ik sta als docent geregistreerd bij het CRKBO.

Verdieping op de lessen

Laat je ondersteunen met een 1:1 traject van 4 sessies GevoelsBewust Bewegen.

10 à 12  lessen

Tot 10 deelnemers.

Locatie

Den Haag

Op dit moment zijn er geen lessen gepland. Stuur een mail of schrijf je in op de nieuwsbrief wanneer je op de hoogte gehouden wil worden van een nieuwe start.