Alles heeft een ritme

opgerold varenblad

Wist jij dat je maar liefst 70% van je afvalstoffen kwijtraakt wanneer je op de oorspronkelijke, verbonden wijze ademhaalt!?

Alles heeft een eigen ritme, een eigen cyclus. De herfst is in de Chinese geneeskunde is dit het seizoen van loslaten. Longen zijn de organen die met dat proces geassocieerd worden.
Iedere ademhaling is een cyclus op zich. De zuurstof die wij inademen voeding voor iedere cel, de kooldioxide – afval van onze stofwisseling- die wij uitademen, voeding voor het groen van de aarde. Ons leven is onderdeel van een grote kringloop. Een geruststellende gedachte vind ik dat.
Ieder leven, ieder lichaam kent een eigen ritme, van inademen en uitademen, waken en slapen, spelen en leren, geven en ontvangen. Van opgroeien, volwassen zijn, oud en wijs worden….Hoe meer je thuis bent in je lichaam, des te makkelijker je je leven afstemt op jouw unieke ritme. Vertrouwen op wat je onderbuik voelt bij het maken van keuzes. Actie en creatie ingebed in periodes van rust en bezinning.

Adem in, adem uit
De natuurlijke ademhaling, die waarmee we ter wereld kwamen, helpt daarbij. Helaas maakt bijna niemand gebruik van die volle ademcapaciteit.
Dat zit zo: In je kindertijd leer je dat bepaalde gevoelens taboe zijn (“hou op met huilen”, “stel je niet aan”, “je hoeft niet bang te zijn” etc) Wanneer je niet wil voelen zet je je ademhaling vast. Zo creëeren we ons eigen unieke adempatroon. Deze overlevingsstrategie uit je jeugd dient je inmiddels niet meer. De blokkades beperken je ademruimte, beperken je om gezond, vrij en aanwezig te zijn in je volwassen leven.
De Adem-vrij-sessies brengen je terug naar je oorspronkelijk adempatroon Na een aantal sessies worden alle ademruimtes optimaal benut, je ademt verbonden in en uit.