In een lichaam wonen

meisje tussen parkieten

Wat is in een lichaam wonen? Waarom is dat belangrijk? WAT LEVERT HET JE OP? Wanneer je in je lichaam woont, stroomt je energie, stroomt je leven.

Maar waarom stroomt het dan niet en wat kan ik doen om het wel te laten stromen? Je lichaam geeft waarschuwingssignalen af. Die kun je ervaren als FYSIEKE OF EMOTIONELE PIJN. Een signaal dat een aspect van je lichaam of van je leven geheeld mag worden. En werkelijk, het enige wat jouw lichaam vraagt is AANDACHT. Aandacht is voelen, voelen is bewustzijn.

Hoe verleidelijk is het om die pijn niet te voelen!
We kennen allemaal onze stemmetjes die vertellen; ‘Ik mag niet klagen, anderen hebben het veel slechter’. ‘Ik moet flink zijn’. Of ken je deze: ‘Het moet nou maar eens klaar zijn met die pijn, ik heb al zo hard aan mezelf gewerkt!’
Helpt deze benadering om beweging te krijgen in dat wat gestagneerd is? Nee dus! We bewegen er vandaan wanneer we onszelf bestraffend toespreken als we iets voelen. Of we gaan er met een grote boog omheen en kiezen voor tijdelijke bevrediging.
Dat mag allemaal hoor, maar ER IS EEN ANDERE MANIER om goed voor jezelf te zorgen. Pijn is gestagneerde energie. Wanneer je bedenkt dat het natuurkundig principe van energie BEWEGING is, heeft ook pijn de ingebouwde impuls om te transforrmeren naar beweging, naar ontspanning.
Hoe kun je jezelf helen? Door te VOELEN! En sterker nog, bij dat gevoel blijven! Erbij blijven, bij wat je voelt….in je lichaam. Je bewust zijn van de emotie, de pijn, jezelf toestaan om die te voelen, te weten dat je niet perfect bent maar wel een heel goed mens. VOELEN IS TRANSFORMEREN.
Is dat makkelijk? Nee, maar wel de moeite waard. Want hoe heerlijk is het om LEKKER IN JE VEL te zitten en bewust te kiezen voor datgene wat jou werkelijk voedt!

In de behandelingen die ik geef, gaat het over aandacht, aanwezig zijn bij wat er is, onbevooroordeeld. Bij je slapeloosheid, burn out, rugpijn, overgangsklachten, je verdriet, angst, woede etc. Helpen om jouw lichaam te laten transformeren wat vast zit.
Eén van mijn favoriete oefeningen, heerlijk om de dag mee te beginnen: De innerlijke glimlach.