Masseren, een feestje om te leren!

Wat is er mooier dan helemaal gefocust bezig te zijn met datgene waar je blij van wordt? Voor mij is dat in mijn eigen fijne Topruimte – ja, zo durf ik mijn zolder te noemen – mensen te ontmoeten en ze na de behandeling ontspannen, met meer energie en met een frisse blik weer te zien gaan.

“Is dat niet vermoeiend wat je doet, behandelingen geven” wordt me soms gevraagd. “Nee”, zeg ik in alle eerlijkheid, maar het completere antwoord is, “vroeger wel”. Ik was ervan overtuigd dat ík alles moest geven, anders werkte het niet. De inzichten en ervaringen waarmee ik me heb bevrijd van deze beperkende gedachte, deel ik met veel plezier in de Privé-voor-2 voetreflexcursus. Dit is een nieuw concept in mijn eigen praktijkruimte waarbij ik iedere cursusles op maat samenstel voor 2 cursisten. Optimale aandacht van mij, zodat je na vier lessen al een complete behandeling kunt geven.
In deze lessen ga je, naast een hoop behandelgrepen, info over het lichaam, speciale meridiaanpunten, leren hoe jij zelf energie krijgt van het geven van een voetreflexbehandeling.

Deze inzichten uit de reader deel ik nu al met je:
[…]Bij het geven van een voetreflexbehandeling is het belangrijk om te beseffen dat je je samen met de ontvanger in een onbevooroordeelde ontmoeting begeeft. Wat is je intentie? Denk je dat jij de ander moet genezen? Jij kent wellicht de grepen, je intuïtie kan je misschien wel informatie geven over wat er te doen is, maar het allerbelangrijkste is … weten dat je een doorgeefluik bent van dat-wat-er-al-is. Hou ten allen tijde je blik open en onbevangen. Zacht naar je zelf, zacht naar de ander. Wees aanwezig vanuit niet-weten. Maak contact vanuit het vertrouwen dat jij samen met de ontvanger ontvangt. Het lichaam van de ontvanger doet ‘het werk’. […] […]Nadat je de ontvanger/cliënt goed hebt geïnstalleerd, ben jij eerst aan de beurt.
Geef jezelf in gedachten een groot welkom, doe wat nodig is om je eigen lichaam te ervaren. Voel je adem, je zitbotten. Tijdens de lessen reik ik je hier verschillende manieren voor aan.
Belangrijk: wees je tijdens de hele behandeling bewust van jouw neiging om hard te werken. Adem op zulke momenten door, zak weer terug in ontspanning.
Je eerste aanraking is als een kennismaking. Weet dat het begin en het afronden van de behandeling al 50% van het succes uitmaken!
Een behandeling geven is als het bereiden van een maaltijd. Voor het recept kies je je ingrediënten. Kook jij volgens vast recept, of varieer je? Allebei is mogelijk.
Hou je hoofd erbij maar vooral je hart. Vertrouw op de technieken die je leert, gebruik je intuïtie. Een snufje peper, of een schepje kaneel. En…

..geniet! […]

Over deze cursus op maat, over voor wie hij geschikt is en hoe je je aanmeldt, lees je hier .