"Met ontspannen spieren, geopende gewrichten in je kracht staan"

"Door aandacht te geven aan het skelet voel ik meer ruimte en fysieke aanwezigheid waardoor het makkelijker wordt om aandacht bij mezelf te houden en te voelen wat goed voor mij is. De spanning die ik voelde is verminderd. En ik heb veel minder pijn aan mijn artrose schouders."
Wendela

Het V.I.P. programma

Een enkele reis naar in je kracht staan, in je nulpunt zijn.

Tijdens dit VIP-programma GevoelsBewust Bewegen ga je turbo richting je doel. Via deze één op één lichaamscoaching ALLES voelen, de draagkracht van je skelet, de stagnaties, de puls van jouw energie, voelen hoe je bekken 'aan' gaat. Je nulpunt, je kracht.

We zetten in wat jou het beste helpt om te voelen. Aanraking, oefeningen, het stellen van de juiste vragen. Met hele precieze mini-stapjes of stevige zevenmijlslaarzen de volgende stap.

Jouw GevoelBewust Bewegen V.I.P. programma

 • 1 Intake sessie van 2 uur
 • Analyse van je houding en je blokkades
 • 5 maanden 1:1 begeleiding Gevoelsbewust Bewegen
 • Persoonlijk oefenschema
 • Ontdekken van het Nulpunt, het krachtigste zijnspunt
 • 7 GevoelsBewust Bewegen sessies van 1,5 uur (mix van behandelingen en oefeningen)
 • 8 facturen tbv. je zorgverzekeraar
 • Bonus: Het boek Gevoelsbewust Bewegen dat Denise Bloemen samen met Inge Maassen schreef

Extra ondersteuning

"Wat zijn de juiste stappen voor mij en wanneer zet ik ze. En hoe dan?" Juist op de momenten dat je voelt dat je vastloopt op weg naar je doel kun je rekenen op mijn steun.

In dit persoonlijk programma heb je tussen de praktijksessies in exclusief toegang tot mij. Wanneer jij het het hardst nodig hebt: extra online ondersteuning, gewoon omdat ik wens dat jij tot in iedere cel van je lijf voelt:

JAAAA, het is wel mogelijk!

    • 974,-
    • Gespreide betaling mogelijk
    GevoelsBewust Bewegen M.A.G.I.E.

    GevoelsBewust Bewegen

    GevoelsBewust Bewegen brengt je terug naar de oorspronkelijke mogelijkheden van je lichaam. Dat hebben we afgeleerd, om ons lichaam van binnenuit waar te nemen in plaats van uit het hoofd met zijn meningen.

    Het GevoelsBewust Bewegen is ontwikkeld door Denise bloemen toen zij geconfronteerd werd met een invaliderende ziekte.

    We namen een gewoontehouding aan, kopiëerden lichaamstaal van ouders, met stress creërden wij spanning in onze spieren. Dat heeft grote gevolgen. De gespannen spieren drukken gewrichtsvlakken op elkaar hetgeen zorgt voor gewrichtsslijtage. Scheefstand die door spanning ontstaat gaan we elders in ons skelet compenseren waardoor er klachten ontstaan. Onze ademhaling wordt beperkt, Een hogere spierspanning kost bakken met energie.
    Wij ontnamen onszelf letterlijk bewegingsvrijheid.

    Maar dat kan dus anders.

    7 drijfveren voor GevoelsBewust Bewegen

    1 bewuster en soepeler bewegen

    2 pijnvrije mobiele gewrichten

    3 oplossen van blokkades in het skelet

    4 simpele doeltreffende oefeningen

    5 moeiteloos stromen van zowel aarde, als hemelse energie

    6 blijven meebewegen met het leven

    7 ZIJN in het nulpunt

    GevoelsBewust Bewegen is geen lesje maar een doorgaande oefening in je dagelijks leven. Bij alles wat je doet, afwassen, achter je pc zitten, op de bus wachten, de beweging vanuit je botten laten ontstaan zodat je spieren ontspannen blijven. Misschien kun je je voorstellen hoeveel energie je dat scheelt. Sterker nog, omdat Chi ongehinderd door bindweefsels kan stromen, levert het je meer kracht en levensenergie op.

    Het verhaal van ontdekster Denise Bloemen

    Toen zich bij Denise Bloemen rond haar 40e levensjaar de ziekte van Scheuermann openbaarde, kon zij in zichzelf goed voelen en ontdekken wat ze nodig had om klachtenvrij te worden. Als gevolg van deze aandoening komen door het inzakken van tussenwervelschijven in de wervelkolom de zenuwen in de knel. Dat zorgt voor heftige uitstralende pijn en uiteindelijk een invaliderende kromstand. Maar bij Denise liep het anders.

    Zij ontdekte ze met de spierverstevigende oefeningen juist meer pijn kreeg. En dat is ook logisch: als je spieren traint – spieren lopen over gewrichten – dan trekken die spieren de gewrichten naar elkaar toe. En aangezien de zenuwen tussen de wervels door naar buiten komen, ontstaan er van die uitstralende pijnen.

    Geleidelijk aan kwam ze erachter dat, juist door spieren te ontspannen, de pijn minder werd. Experimenterend werd Denise steeds beter haar skelet gewaar en ontdekte ze dat ze bewegingen kon aanzetten vanuit haar botten. Door het ontspannen van spieren lukte het haar om het skelet binnen de weefsels te schuiven en konden gewrichten zich openen.

    Hoewel de Scheuermann op zich niet genezen is, beweegt Denise (1935) zich vandaag de dag pijnvrij en met een verbluffende vitaliteit.

    Het Nulpunt

    Essentieel in dat GevoelsBewust te bewegen, is het ZIJN in het Nulpunt ook wel One point genoemd.

    Het nulpunt is wat anders dan je hara, je tantien. Het is een punt en het is geen punt. Alle energie is hier in potentie aanwezig, alles wat niet oorspronkelijk bij je hoort, kun je hierin af laten vloeien.
    Wanneer je het nulpunt fysiek wil traceren trek je twee denkbeeldige lijnen. Een horizontale tussen de koppen van je dijbeen, dus laag in je bekken en verticaal van je kruin tot in het midden van je bekkenbodem (perineum). Bij een vrouw kom je dan ongeveer terecht bij de baarmoeder, bij een man bij de prostaat.

    Wanneer je in het nulpunt bent is een een geweldig verschil waarneembaar  hoeveel prettiger je contact maakt met iemand wanneer je in je nulpunt bent in plaats van - zoals we dat gewend zijn - iemand benadert vanuit je hoofd, met je focus naar voren. Opvallend is dat er - als je in het nulpunt bent- niks moet en alles mogelijk is.

    Het nulpunt helpt je geweldig met het GevoelsBewust Bewegen van binnenuit. Zowel tijdens de lessen en behandelingen ga je aan de slag met spanning. Met gespannen spieren kun je namelijk niet volledig in het nulpunt zijn.

    Het gaat om jezelf voelen van binnenuit. Uit de verkramping. Oude gevoelens kunnen daarbij vrijkomen. Gun jezelf een zachte blik en speelse toewijding.

    Er is geen kracht zo groot als jouw zachte kracht.