"Met ontspannen spieren, geopende gewrichten in je kracht staan"

GevoelsBewust Bewegen

GevoelsBewust Bewegen brengt je via oefeningen en behandelingen terug naar de oorspronkelijke mogelijkheden van je lichaam. Je beperkt jezelf wanneer je alleen je hoofd gebruikt om jezelf waar te nemen. Het hoofd is super functioneel om dingen in een bepaald kader te plaatsen, een mening te vormen. Maar de echte ontdekkingen over jezelf, het vinden van je innerlijke kracht, ontdek je door je eigen lichaam van binnenuit waar te gaan nemen. Dat leer je door het ontwikkelen van je voelbewustzijn.

5 drijfveren voor GevoelsBewust Bewegen

1 soepel en pijnvrij bewegen

2 oplossen van blokkades in het skelet

3 moeiteloos stromen van energie

4 nulpunt: ZIJN in het krachtcentrum

5 simpele doeltreffende oefeningen

Achtergrond

Het GevoelsBewust Bewegen is ontwikkeld door Denise Bloemen toen zij geconfronteerd werd met een invaliderende ziekte.

We namen een gewoontehouding aan, kopieerden lichaamstaal van ouders, met stress creëerden wij spanning in onze spieren. Dat heeft grote gevolgen. De gespannen spieren drukken gewrichtsvlakken op elkaar hetgeen zorgt voor gewrichtsslijtage. Scheefstand die door spanning ontstaat gaan we elders in ons skelet compenseren waardoor er klachten ontstaan. Onze ademhaling wordt beperkt, Een hogere spierspanning kost bakken met energie.
Wij ontnamen onszelf letterlijk bewegingsvrijheid.

Maar dat kan dus anders.

GevoelsBewust Bewegen is een doorgaande oefening in je dagelijks leven. Bij alles wat je doet, afwassen, achter je pc zitten, op de bus wachten, de beweging vanuit je botten laten ontstaan zodat je spieren ontspannen blijven. Misschien kun je je voorstellen hoeveel energie je dat scheelt. Sterker nog, omdat Chi ongehinderd door bindweefsels kan stromen, levert het je meer kracht en levensenergie op.

"Door aandacht te geven aan het skelet voel ik meer ruimte en fysieke aanwezigheid waardoor het makkelijker wordt om aandacht bij mezelf te houden en te voelen wat goed voor mij is. De spanning die ik voelde is verminderd. En ik heb veel minder pijn aan mijn artrose schouders."
Wendela

De sessies

Een enkele reis naar in je kracht staan, in je nulpunt zijn.

Via deze één op één lichaamscoaching leer je ALLES voelen, de draagkracht van je skelet, de stagnaties, de puls van jouw energie, voelen hoe je bekken 'aan' gaat. Je nulpunt, je kracht.

We zetten in wat jou het beste helpt om te voelen. Massage, oefeningen, het stellen van de juiste vragen. Met hele precieze mini-stapjes of stevige zevenmijlslaarzen de volgende stap.

Omdat het effect van GevoelsBewust bewegen om tijd, oefening vraagt, boek ik deze sessie alleen in de vorm van een traject van minimaal 4 sessies na de intake. Laat zo'n twee of drie weken tussen de sessies, dan kan je deze oorspronkelijke manier van bewegen integreren in je dagelijks bestaan.

Boek nu!
GevoelsBewust Bewegen
Image
Chi Nei Tsang
Shiatsu
Voetreflex
Adem Vrij Sessies