Vanuit je voelbewustzijn de stap naar een volgend niveau in je leven en tegelijk terug, terug, terug naar je oorsprong. Voelen: JA, zo is het bedoeld!

CHI NEI TSANGSHIATSUVOETREFLEXADEM VRIJ SESSIESGEVOELSBEWUST BEWEGEN
Boek nu!

GevoelsBewust Bewegen

In de oefengroep van Gouden Lessen in je lijf ervaar je al hoeveel fysieke spanning je los kan laten. Een enkele reis naar in je kracht staan, in je nulpunt zijn.

Tijdens de behandeling GevoelsBewust Bewegen ga je turbo richting je doel. Via deze één op één lichaamscoaching ALLES voelen, de draagkracht van je skelet, de stagnaties, de puls van jouw energie, voelen hoe je bekken ‘aan’ gaat. Je nulpunt, je kracht.

We zetten in wat jou het beste helpt om te voelen. Aanraking, oefeningen, het stellen van de juiste vragen. Met hele precieze mini-stapjes of stevige zevenmijlslaarzen de volgende stap.

GevoelsBewust Bewegen brengt je terug naar de oorspronkelijke mogelijkheden van je lichaam. Dat hebben we afgeleerd, om ons lichaam van binnenuit waar te nemen in plaats van uit het hoofd met zijn meningen.

We namen een gewoontehouding aan, kopiëerden lichaamstaal van ouders, met stress creërden wij spanning in onze spieren. Dat heeft grote gevolgen. De gespannen spieren drukken gewrichtsvlakken op elkaar hetgeen zorgt voor gewrichtsslijtage. Scheefstand die door spanning ontstaat gaan we elders in ons skelet compenseren waardoor er klachten ontstaan. Onze ademhaling wordt beperkt, Een hogere spierspanning kost bakken met energie.
Wij ontnamen onszelf letterlijk bewegingsruimte.

Maar dat kan dus anders.

7 drijfveren voor GevoelsBewust Bewegen

1 bewuster en soepeler bewegen

2 pijnvrije mobiele gewrichten

3 oplossen van blokkades in het skelet

4 simpele doeltreffende oefeningen

5 moeiteloos stromen van zowel aarde, als hemelse energie

6 blijven meebewegen met het leven

7 ZIJN in het nulpunt

GevoelsBewust Bewegen is geen lesje maar een doorgaande oefening in je dagelijks leven. Bij alles wat je doet, afwassen, achter je pc zitten, op de bus wachten, de beweging vanuit je botten laten ontstaan zodat je spieren ontspannen blijven. Misschien kun je je voorstellen hoeveel energie je dat scheelt. Sterker nog, omdat Chi ongehinderd door bindweefsels kan stromen, levert het je meer kracht en levensenergie op.

Nulpunt

Essentieel in dat GevoelsBewust te bewegen, is het ZIJN in het Nulpunt ook wel One point genoemd.

Het nulpunt is wat anders dan je hara, je tantien. Het is een punt en het is geen punt. Alle energie is hier in potentie aanwezig, alles wat niet oorspronkelijk bij je hoort, kun je hierin af laten vloeien.
Wanneer je het nulpunt fysiek wil traceren trek je twee denkbeeldige lijnen. Een horizontale tussen de koppen van je dijbeen, dus laag in je bekken en verticaal van je kruin tot in het midden van je bekkenbodem (perineum). Bij een vrouw kom je dan ongeveer terecht bij de baarmoeder, bij een man bij de prostaat.

Wanneer je in het nulpunt bent is een een geweldig verschil waarneembaar  hoeveel prettiger je contact maakt met iemand wanneer je in je nulpunt bent in plaats van – zoals we dat gewend zijn – iemand benadert vanuit je hoofd, met je focus naar voren. Opvallend is dat er – als je in het nulpunt bent- niks moet en alles mogelijk is.

Het nulpunt helpt je geweldig met het GevoelsBewust Bewegen van binnenuit. Zowel tijdens de lessen en behandelingen ga je aan de slag met spanning. Met gespannen spieren kun je namelijk niet volledig in het nulpunt zijn.

Het gaat om jezelf voelen van binnenuit. Uit de verkramping. Oude gevoelens kunnen daarbij vrijkomen. Gun jezelf een zachte blik en speelse toewijding.

Er is geen kracht zo groot als jouw zachte kracht.