CHI NEI TSANGSHIATSUVOETREFLEXADEM VRIJ SESSIES

Lessen in je lijf

Voel jij het nog, de sensatie van wankel evenwicht, die eerste keer dat je los kon fietsen, de beweging van je hele lijf op de schommel, hoger en hoger, hoe je moest friemelen om het natte zand te breken toen ze je tot aan je koppie ingegraven hadden op het strand? Hoe je probeerde, speelde, viel, opstond en weer doorging. Zo beleef ik het liefst wat er nog steeds valt te ontdekken in mijn eigen lijf. En dat is veel. De afgelopen jaren ben ik daar intensief mee bezig. In de lessen die ik volg en die ik geef en door dat wat ik ontdekte, toe te passen in mijn dagelijks leven. Wat mij het meest geholpen heeft en helpt, is aanwezig blijven bij mezelf en te luisteren naar mijn lichaam. Te voelen hoe ik reageer als ik stress heb, de spieren in mijn schouders wat verhard, wat hoger ga ademen, dat mijn hoofd wat mistig wordt. Dat te herkennen, en iedere keer de uitnodiging te aanvaarden om te zakken in het lichaam vanuit bewustzijn van mijn structuur, mijn botten, het krachtcentrum in mijn buik. Er zijn nog zoveel leuke lessen in je lijf!

12 lessen voorjaar 2019

–  4 februari gratis open les

– 11, 25 februari
– 4, 11, 25 maart
– 1, 8, 22, 29 april
– 13, 20, 27 mei

Lestijden: 12+1=13 maandagen 19:15-20:45 uur, aankomen met een kopje thee 19:00 uur

Tot 12 deelnemers.

Bijdrage

208,- euro voor 12 lessen van 90 minuten.

Vroegboekkorting, betaling voor 31-12-18

198,- euro voor 12 lessen van 90 minuten.

Locatie

Hagukumi Dojo (CSMBK),
Mient 277, Den Haag;
betaald parkeren voor de deur;
bus 21 stopt voor de deur, tram 3 op 9 minuutjes lopen.

Schrijf je hieronder in via het contactformulier of bel 06-20302866

Wat doen we bij Lessen in je lijf?

De ‘Lessen in je lijf’ zijn subtiel dynamisch. Geen uitdagende houdingen of flow. Wel oefeningen in je eentje of met een maatje. Door voelen in je lichaam de beweging van binnenuit laten gebeuren. Voelen waar je onverwacht ruimte krijgt, merken wat er dan gaat stromen. Ik ga je hierin begeleiden maar niet vertellen wat jij moet voelen. Het is jouw ontdekkingstocht.

Thema’s waarmee we aan de slag gaan:

 • op je hele voet staan
 • landen en de aarde-energie pakken
 • het balans zoekende skelet voelen
 •  bewegen vanuit je botten en geopende gewrichten
 • verschil ervaren tussen spierkracht en jouw echte kracht
 • je diafragma bevrijden en ruimte geven aan de ademhaling
 • contact maken met het rustgevende deel van je zenuwstelsel

De lessen hebben hun fundament in mijn kennis van het menselijk lichaam als lichaamstherapeut en in de inspiratie en ervaring die ik opdeed tijdens lessen op het gebied van Healing Tao (Inge Maassen, Mantak Chia, Dirkje Veltman, Maartje Huiberts), GevoelsBewust Bewegen (Denise Bloemen), Ademwerk (Annette Weers).

10 redenen om mee te doen
 1. ik wil mezelf van binnenuit kennen
 2. ik heb wel zin om dat op een speelse manier te ontdekken
 3. ik hou van oefeningen die simpel zijn én doel treffen
 4. ik wil op een manier bewegen die minder belastend is voor mijn spieren en gewrichten
 5. het lijkt me heerlijk om minder energie te lekken in het dagelijks leven
 6. ik wil van binnenuit voelen wat goed voor me is
 7. ik wil mezelf niet meer verliezen in contact met de ander
 8. ik wil mijn zachte kracht in kunnen zetten als dat nodig is
 9. ik wil meer ontspannen
 10. ik wil plezier ervaren in mijn lijf en leven
Docent

Ik, Debora, heb ruime ervaring in het geven van lessen op hbo-niveau aan erkende opleidingen csmbk.nl en annetteweers.nl. Het belangrijkst vind ik het doorgeven van ervaring die ik zelf als verrijking van mijn leven herken. Ik sta als docent geregistreerd bij het CRKBO.